ICTricity SAFE
ICTricity SAFE

Backup & Disaster Recovery. Bescherm uw ICT en blijf rustig slapen

Beschikbaarheidgarantie voor het MKB

Hoeveel last heeft uw bedrijf bij uitval van uw ICT voorzieningen? Hoe lang duurt het herstellen als er een server in uw bedrijf uitvalt? Vaak zien wij dat kostbare onderhoudscontracten zijn afgesloten voor het vervangen van hardware. Echter vervanging betekent nog niet dat uw ICT voorziening weer volledig werkt. Hoe lang is uw ICT beheerder bezig met het herstel denkt u? En: wanneer is dat voor het laatst getest?

Onderzoek wijst uit dat een zeer groot aantal bedrijven in geval van een ICT calamiteit niet in staat is daar tijdig van te herstellen. Plannen over hoe in zo’n geval te handelen ontbreken vrijwel altijd. Vaak is de aanname dat maatregelen hiertegen te duur zouden zijn.

Wat zou u denken als er een oplossing bestaat die uw backups voor u regelt en bewaakt, en die in geval van een servercrash binnen 20 minuten zorgt voor een vervangende omgeving? Interessant? Lees dan vooral verder!


Wat zijn de gevaren?

Gegevensverlies (documenten, mail)
Server crashes
Omgevingscalamiteit (bv. Brand)
Mislukte / onvolledige backups

Wat doen wij eraan?

Snelle restores
Elke 15 minuten backup
Uitwijk server in 20 minuten
Replicatie online (optie)
Volledige backup bewaking

Backup proces

De SAFE! server wordt bij u op lokatie geplaatst en geïnstalleerd. Na de installatie maakt deze server elke 15 minuten een volledige backup van uw Windows server. Dit proces van backuppen wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onze engineers in het datacenter, en in geval van problemen nemen we automatisch maatregelen. Het hele backup proces is van a tot z permanent bewaakt!

Herstel proces

Gaat er wat mis, U raakt een bestand of e-mail bericht kwijt, dan kunnen wij dit volledig van afstand voor u herstellen. Indien u dat wenst geven we u een duidelijke uitleg zodat u ook zelf eenvoudige herstelacties kan uitvoeren. De backups die worden gemaakt zijn bovendien zodanig uitgevoerd dat uw hele server er in zeer korte tijd mee kan worden hersteld. Geen langdurige installaties, maar een versnelde procedure die alle gangbare problemen omzeilt.

Continuïteit gewaarborgd

De backup server kan, wanneer uw eigen server(s) onverhoopt echt kapot gaan, dienst doen als uitwijk server. Binnen 20 minuten nadat u de storing heeft gemeld kunt u weer werken op een virtuele versie ervan, waardoor uw bedrijfscontinuïteit is gewaarborgd. Wij voeren deze actie geheel van afstand uit, en de procedure wordt bovendien maandelijks getest, zonder dat u daar last van heeft!

Tarieven

De ICTricity SAFE! oplossingen zijn er in verschillende prijscategorieën. Voor één tot drie servers een totale opslagcapaciteit van 400 gigabytes, inclusief opslag online betaalt u slechts € 175,- per maand. Dat is ongeveer de helft (zie onderstaande tabel) van wat een gemiddeld Online backup account u kost voor dezelfde gegevens, en u krijgt daarvoor veel meer service!

Kostenvergelijking

Voorbeeld ICTricity BDR 400 Gb data set

Regelmatige back-up

Online back-up

ICTricity BDR

       

Koop apparatuur (afschrijving 4 jaar)

€ 1.800,00

   

Software (afschrijving 4 jaar)

€ 1.800,00

   

Koop tapes (1 set van 10 per jaar + 12 maand tapes)

€ 2.600,00

   

maandelijkse onderhoudskosten (met inbegrip van wijzigingen van de follow-up en de tape)

€ 50,00

€ 35,00

 

Maandelijks abonnement

 

€ 400,00

€ 175,00

Totaal per maand

€ 179,17

€ 435,00

€ 175,00